Van het zoeken naar een woning tot ontvangst van de sleutel van uw nieuwe woning
Wij regelen de hypotheek voor u van het begin tot eind: van offerteaanvraag tot en met het passeren van de akte. Ook tijdens de gehele looptijd van de hypotheek zijn wij u graag van dienst.
Voordat het echter zover is komt er nog heel wat bij kijken.

Het intakegesprek met een erkend hypotheekadviseur
De onderhandelingen over de koopprijs
Hypotheekvoorstellen/ aanvraag offerte
De koopakte
Taxatierapport
Bij de notaris
Verzekeren van uw nieuwe woning
Aangifte inkomstenbelasting


Het intakegesprek met een erkend hypotheekadviseur

Wij beginnen dit traject met het inventariseren van uw huidige situatie en wat uw wensen en doelstellingen zijn voor uw nieuwe hypotheek. Ook vragen wij u om een risicoprofiel in te vullen, zodat wij ons advies volledig op uw wensen kunnen afstemmen.


De onderhandelingen over de koopprijs

Het kopen van een nieuwe woning is niet iets wat u iedere dag doet. Juridische en financiële aspecten, onderhandelingen, onbekendheid en onzekerheid zorgen ervoor dat de (aspirant) koper mede op basis van emotionele overwegingen overgaat tot de koop van zijn of haar droomhuis, zonder rekening te houden met het voordeel dat een aankoopmakelaar kan betekenen.

Potentiële kopers missen veelal kennis van zaken van de onroerend goed markt. Het gebrek aan zakelijk inzicht en de veelal emotionele overwegingen om tot aankoop van een woning over te gaan zorgen er voor dat er vaak duizenden euro’s teveel worden betaald voor een toekomstige woning.Wij kunnen voor u een erkend makelaar inschakelen, die op uw verzoek prijsonderhandeling voert voor de door u aan te kopen woning. Deze makelaar is onafhankelijk en heeft de kennis om op de juiste punten te onderhandelen over de prijs. De aankoopmakelaar kan tevens advies geven bij de mogelijke koop van de zogenaamde roerende zaken (gordijnen, zonwering en dergelijke).Gedurende dit gehele proces zal de aankoopmakelaar u voortdurend op de hoogte houden. Het blijft immers een van de grootste aankopen van uw leven.
Wij kunnen voor u een erkend makelaar inschakelen, die op uw verzoek prijsonderhandeling voert voor de door u aan te kopen woning. Deze makelaar is onafhankelijk en heeft de kennis om op de juiste punten te onderhandelen over de prijs. De aankoopmakelaar kan tevens advies geven bij de mogelijke koop van de zogenaamde roerende zaken (gordijnen, zonwering en dergelijke).
Gedurende dit gehele proces zal de aankoopmakelaar u voortdurend op de hoogte houden. Het blijft immers een van de grootste aankopen van uw leven.


Hypotheekvoorstellen/ aanvraag offerte

Een hypotheek is simpel gezegd een geldlening met een huis als onderpand. Over de lening moet rente betaald worden. Deze rente is tot op zekere hoogte aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het geleende geld zal uiteraard weer terugbetaald moeten worden. Bij het aangaan van een hypothecaire lening kan men afspraken maken over de wijze waarop de aflossing geschiedt. Er kunnen verschillende hypotheekvormen worden onderscheiden. Omdat dit voor iedereen verschillend kan zijn, is het verstandig om te kijken welke vorm het beste bij u past. Wij presenteren dan ook meerdere voorstellen en vragen offerte aan voor het voorstel dat u het meeste aanspreekt.


De koopakte

Als u het huis heeft gekocht, wordt er een koopakte opgesteld. De gemaakte afspraken worden hierin vastgelegd zoals: de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden, de boete voor niet nakomen van afspraken, enzovoort. Doorgaans stelt de verkopende makelaar deze koopakte op. Wij zullen deze koopakte nauwkeurig voor u nalopen om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven. Indien de verkopende partij geen makelaar heeft, kunnen wij de koopakte samen met u opstellen.


Taxatierapport

Voor het verkrijgen van een hypotheek voor een bestaande woning is een taxatierapport benodigd. Hierbij kunnen wij u ook van dienst zijn. De taxatie moet worden gedaan door een onafhankelijke taxateur die zelf niet betrokken is bij de koop of verkoop van de woning. De kosten van de taxatie zijn voor rekening van de koper en zijn fiscaal aftrekbaar. Bij aankoop van een nieuwbouwwoning is een taxatierapport meestal niet verplicht om een hypotheek te krijgen.


Bij de notaris

Uiteraard zorgen we ook voor de notariële begeleiding. De notaris stelt de leveringsakte en hypotheekakte op. De aktes worden door ons gecontroleerd evenals de nota van afrekening. Deze wordt dan door u, in aanwezigheid van de notaris en eventueel de verkopende partij, ondertekend.


Verzekeren van uw nieuwe woning

Wenst u één aanspreekpunt voor al uw financiële- en verzekeringszaken? Ook uw verzekeringspakket verzorgen wij graag. Dan heeft u alles onder één dak en is het overzichtelijk en goed geregeld!


Aangifte inkomstenbelasting

De aankoop van een eigen woning heeft ook fiscale gevolgen. Om u hierbij een helpende hand te bieden, kunnen wij uw belastingaangifte verzorgen.