ASR heeft de inboedel- en woonhuisdekking van het Voordeelpakket aangepast aan de moderne tijd. Zo kent het pakket nu ook een vergoeding voor schade aan de woning als die wordt verhuurd via een site als Airbnb.

In de dekking is standaard een vergoeding opgenomen voor schade aan de laadpaal voor elektrische auto’s. Zonnepanelen op en rond het huis kunnen naar keuze worden meeverzekerd. Ook de dekking voor verhuur is optioneel mee te verzekeren. “We leven in een economie waarin delen van bezit steeds belangrijker wordt”, geeft ASR als motivatie. “Bijvoorbeeld Airbnb groeit sterk als platform waarop particulieren hun kamer, woning of appartement aan reizigers verhuren. Maar verzekeringen zijn niet ingericht op delen. Ze gaan uit van individueel bezit.” Met de keuzedekking Verhuur is de klant verzekerd tegen schade tijdens verhuur voor een maximale verhuurperiode van 17 weken per jaar.
Andere keuzedekkingen op de inboedelverzekering zijn glas, allrisk, beroepsuitrusting, mobiele elektronica, kostbaarheden verlies en buitenshuis en inboedel op een ander adres.